4. července 2012

Zeleninová polévka s kvasnicovojatrovými knedličky

očištěná a nadrobno nastrouhaná zelenina (celer, pastinák, mrkev, kedlubna,pórek, kapusta, květák, petržel), asi 40 dkg rostlinného tuku (hera), sůl a voda nebo hovězí vývarn
na knedlíčky: kousek tuku (ceres), nadrobno nakrájená malá cibulka, asi 5 dkg kvasnic, 1 vejce, lžíce játrové paštiky, strouhanka, sůl, pepř, majoránka,stroužek česneku
Na rozehřátém tuku opražíme ve větším hrnci zeleninu, osolíme, zalijeme vodou a vaříme doměkka. Na pánvi rozehřejeme tuk, dozlatova osmažíme cibulku, přidáme kvasnice a smažíme, až se spojí a přestanou se chytat pánve. Odstavíme z ohně,přidáme paštiku, vejce, sůl, pepř, česnek,majoránku, vše dobře rozmícháme a zahustíme strouhankou. Do vařící se polévky zavaříme větší knedlíčky a asi po minutě prudkého varu odstavíme z ohně a podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat