1. července 2012

Porková jarní polévka

1 až 1,5 1 vody, pórková nať (celý pórek),pažitka, kadeřavá petržel, sterilovaný hrášek, zelenina naložená v soli, jedno vajíčko, lžíce mléka, polohrubá mouka, vegeta
Do 1 až 1 1/2 1 vody dáme postupně vařit 2 až 3 lžíce nakládané zeleniny, nadrobno nakrájenou pórkovou nať, nasekanou pažitku a asi polovinu malé konzervy sterilovaného hrášku. Necháme asi 20 minut vařit. Mezitím si připravíme kapání z jednoho vejce, lžíce mléka a polohrubé mouky tak, aby vzniklo polotekuté těstíčko.Po dvaceti minutách kapání přidáme nalitím přes vidličku do vroucí polévky a krátce povaříme. Dochutíme vegetou a přidáme nadrobno pokrájenou petrželku. Na talíři můžeme zdobit nakrájeným rajčetem nebo plátky vařeného vejce. _

Žádné komentáře:

Okomentovat