Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
3. července 2012
Lehká rajčatová polévka
0,5 kg vyzrálých rajčat nakrájíme na kousky, vložíme do menšího kastrolu, podlijeme troškou vody a dusíme asi 10 minut.Na lžíci másla zpěníme nadrobno nasekanou cibuli a přes husté sítko na ni propasírujeme podušená rajčata. Přilijeme asi 1 1/2 I vody a uvedeme do varu. Okořeníme vegetou a polévkovým kořením, případně přisolíme. Zavaříme jen krátce - asi 5 minut. Jako zavářku můžeme použít buď vajíčkové knedlíčky (vejce, hladká mouka,zelená nasekaná petrželka) nebo přímo na talíř připravíme před nalitím polévky strouhaný tvrdý sýr. Posypeme zelenou petrželkou.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat