1. července 2012

Tříbarevná polévka

1,5 1 vody, velký pórek nebo 3 menší,mrkev, 3 menší brambory, vajíčko, sůl,kmín, petrželka, zázvor, 1/4 masoxu, máslová (tuková) jíška
Do vody pokrájíme na kolečka pórek i s částí zelených listů, přidáme brambory,nakrájené na menší kousky, mrkev, nastrouhanou na větší slzičky (může být i sušená),osolíme, okmínujeme a povaříme asi 5 minut bez pokličky. Zhruba za 15 minut jsou zelenina a brambory měkké. Přidáme rozředěnou jíšku a rozmícháme v polévce celé vejce. Krátce povaříme, okořeníme petrželkou (i sušenou), špetkou zázvoru a kouskem masoxu. Barvy -zelená, červená a žlutá.

Žádné komentáře:

Okomentovat