4. července 2012

Dýňová polévka s masem

olej nebo sádlo, cibule, lžíce červené papriky, na jemném struhadle nastrouhaná dýně, jemně nakrájený kopr, sůl, bobkový list, smetana (mléko), hladká mouka
na polití: olej nebo sádlo, cibule, paprika, mleté maso nebo nadrobno nakrájené vepřové maso, sůl, pepř
Na tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zasypeme červenou paprikou, přidáme dýni, osolíme a dusíme s bobkovým listem asi půl hodiny. Popřípadě podléváme vodou. Potom přidáme čerstvý kopr.Zahustíme smetanou s moukou. Dochutíme solí, můžeme přidat trochu pepře. Výbornou chuť dodá polévce, když na povrch přidáme přibližně 2 lžíce směsi, kterou připravíme takto: na tuk dáme osmažit cibulku,papriku, přidáme maso, okořeníme,osolíme, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka.

Žádné komentáře:

Okomentovat