Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
1. července 2012
Pažitková polévka
Do 1 až 1,5 I vody dáme vařit 3 až 4 brambory (podle toho, máme-li rádi polévku řidší nebo hustější), pár kmínů a sůl.Současně smažíme na oleji celý kopeček koupené pažitky (kdo ji má v zahrádce,může dát i o trochu víc) nadrobno nakrájené.U smažící se pažitky stojíme a mícháme a dáváme pozor, aby se nesmažila tak dlouho, až začne hnědnout. Ještě zelenou nalijeme do vařící vody s brambory. Když jsou brambory měkké, přidáme trochu maggi pro chuť, brambory rozmačkáme,zašleháme celé vejce, stáhneme z ohně a přidáme ještě menší hrst připravené čerstvě nakrájené pažitky.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat