Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
6. července 2012
Jihočeská Praskačka
Do hrnce dáme lžíci másla, na kterém zpěníme pokrájenou cibuli a na hrubé nudličky nastrouhanou zeleninu (mrkev, petržel, kousek celeru). Zalijeme vodou,přidáme na menší hranolky nakrájené brambory, několik celých pepřů, nové koření a jeden bobkový list, trochu tymiánu a čerstvé nebo i v soli naložené houby (nejlepší jsou hříbky nebo i jiné světlé houby,aby polévka mnoho neztmavla). Podle potřeby osolíme a vaříme, až jsou brambory měkké. Mezitím si připravíme závarek z hladké mouky a celé zakysané smetany a polévku zavaříme. Dochutíme pepřem a vegetou. Podáváme s rohlíkem.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat