1. července 2012

Zapečená cibulačka

5 velkých cibulí nakrájet na kolečka,lžíce Flóry (ramy, másla), 1,5 až 21 vody(možno i vývar), masox (kostka),lžíce hladké mouky, muškátový květ,muškátový ořech, zázvor, špetka soli dle potřeby, 25 až 30 dkg strouhaného uzeného sýra, pažitka a sezamové semínko na ozdobu, tmavý toustový chléb
Cibuli na másle lehce osmahneme, zaprášíme moukou, zalijeme vodou, přidáme masox, koření a krátce povaříme. Mezitím si připravíme topinky z tmavého toustového chleba v toustovači, položíme je na dno pekáčku s vyšším okrajem. Zalijeme uvařenou směsí. Posypeme strouhaným sýrem a ve vyhřáté troubě pečeme asi 15 až 20 minut. Na talíři posypeme pažitkou a sezamovým semínkem. Se sklenkou dobrého bílého vína se může tato polévka stát i hezkou malou slavnostnější večeří pro dva.

Žádné komentáře:

Okomentovat