3. července 2012

Bigoš s houbami

25 dkg kysaného zelí, 25 dkg čerstvého bílého nakrájeného zelí, hrst sušených hub - každé zvlášť uvaříme a scedíme
Ve vývaru z kysaného zelí uvaříme 30 dkg na kostky nakrájené uzené krkovičky.Ve vývaru z čerstvého zelí rovněž uvaříme na kostky nakrájenou čerstvou krkovičku.Ve větším hrnci na oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme 70 g rajského protlaku, trochu zředíme vodou,přidáme bobkový list a nové koření.Vše chvíli povaříme. Do této směsi vložíme obě zelí, maso uvařené i s vývarem a ještě povaříme. Uděláme z oleje a másla zlatou jíšku a přidáme do polévky. Podle potřeby přidáme vodu. Nakonec vložíme houby. Sůl a koření si přidá každý podle sebe, rovněž majoránku a česnek. Nejlépe chutná až druhý den. Podáváme s chlebem.

Žádné komentáře:

Okomentovat