4. července 2012

Rodinná houbová polévka

olej, cibule, na plátky nakrájené čerstvé houby (nejlepšíjsou hříbky, ale mohou být i ostatní druhy, nebo použijeme houby sušené),brambory, sůl, drcený kmín, špetka mletého pepře, masox, jíška s mletou červenou paprikou, hrstka drobného polévkového strouhání,zelená petrželová nať
Na oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli a podusíme na ní čerstvé (nebo sušené,předem namočené) houby s přidáním trochu soli, mletého pepře a drceného kmínu. Než se houby podusí, oloupáme a pokrájíme na kostičky brambory a připravíme si jíšku, do které přimícháme mletou sladkou papriku, a kdo má rád ostřejší,může přidat i špetku pálivé. K podušeným houbám přidáme brambory, zalijeme vroucí vodou a necháme povařit. Když jsou brambory téměř měkké, přidáme masox,zahustíme jíškou, necháme chvíli provařit a ještě zavaříme drobné polévkové strouhání. Polévku dovaříme, aby byly brambory i strouhání měkké, dosolíme a hotovou polévku sypeme sekanou petrželkou. Kdo má rád česnek, může dle své chuti přidat i utřený česnek. Polévku podáváme s černým pečivem nebo chlebem. 

Žádné komentáře:

Okomentovat