Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
3. července 2012
Mrkvovo-drožďová polévka
Několik očištěných, na kolečka nakrájených mrkví lehce povaříme asi v 1 I vody.Mezitím na oleji či másle (2 lžíce) osmahneme 4 až 5 dkg droždí, přidáme 4 lžíce mouky a osmahnuté přidáme k mrkvi. Přidáme asi 1/4 až 1/2 I mléka (s kouskem čerstvého másla pro chuť) s 1 masoxem. Povaříme. Dochutíme petrželkou. Místo mléka může být sladká smetana.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat