3. července 2012

Cuketová letní polévka

0,5 větší cukety (podle velikosti a množství polévky), rama, hladká mouka, 2 vejce,masox, trochu mléka
Do hrnce (cca 31/21) dáme 3 velké lžíce ramy, přidáme 3 vrchovaté lžíce hladké mouky a uděláme světlehnědou jíšku. Zalijeme do poloviny hrnce studenou vodou,přidáme na kostičky nakrájenou cuketu a doplníme vodu do téměř plného hrnce. Uvedeme do varu. Až je cuketa měkká, přidáme rozšlehaná vejce, masox a podle chuti mléko (cca 1/4 I). Necháme přejít var, přidáme pažitku a polévka je hotová. Stejným způsobem můžeme připravit polévku z květáku (potom přidáme špetku muškátového květu), z kedlubny, z pórku (přidáme trochu mletého pepře). 

Žádné komentáře:

Okomentovat