Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
3. července 2012
Polévka s pšeničnými klíčky a noky
Do 1 I vody dáme vařit strouhanou nebo umletou kořenovou zeleninu (celer, petržel, mrkev), může být osmažená na tuku pro lepší chuť. Dle možnosti můžeme přidat nakrájený květák, pórek, brukev. Přidáme 2 lžíce pšeničných klíčků, 1/2 kostky masoxu a vaříme 20 minut. Noky: na talíři vařečkou utřeme 1 lžíci změklého tuku (sádlo, máslo) dle libosti, 1 vejce, 1 lžíci vlažné vody, sůl, na špičku nože strouhaného muškátového oříšku, 3 lžíce hrubé mouky, 1 lžíci amarantové mouky, 1 lžíci sójové mouky. Malou lžičkou vykrajujeme a zaváříme noky a 5 minut povaříme. Hotovou polévku dochutíme vegetou, pažitkou, petrželí, pepřem, (kdo má rád i česnekem).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat