4. července 2012

Drštička -polévka

větší cibule, 3 až 5 dkg másla nebo oleje, tuk, 15 dkg droždí, 1l vody, kostka hovězího bujónu, 3 celá vejce, 3 lžíce nastrouhané kořenové zeleniny, sladká nebo pálivá paprika, pepř, kmín, sůl, majoránka, 2 stroužky česneku, zelená petržel
Na másle zpěníme jemně pokrájenou cibuli,přidáme rozdrobené droždí a necháme rozpustit a osmažit. Přidáme papriku, zeleninu, kmín, pepř a zalijeme asi 1 I horké vody, v níž jsme rozpustili 1 kostku bujónu,a povaříme. Rozšleháme 3 vejce, nalijeme do polévky. Přidáme majoránku,třený česnek a přestaneme vařit. Nakonec posypeme zelenou petrželí.

Žádné komentáře:

Okomentovat