2. července 2012

Ovocná polévka pro letní den

1,5 až 1 3/41 vody nebo ovocné šťávy (můžeme i smíchat), 2 pudingové prášky s ovocnou příchutí (lze použít i solamyl, pokud jsme použili ovocnou šťávu), cukr (dle chuti), citronová šťáva, ovoce - kompotované ( malá sklenka třešní, malá sklenka meruněk, malá sklenka jahod) nebo čerstvé (jahody, meruňky, jablka, banán)
Vodu (šťávu) zahřejeme a zavaříme v ní pudingové prášky. Povaříme 2 minuty.Ovoce pokrájíme. Tvrdé ovoce vhodíme do pudingové hmoty a ještě chvilku povaříme,aby ovoce změklo. Měkké nebo kompotované ovoce již nevaříme. Podle chuti osladíme a okyselíme citronovou šťávou. Podáváme vychlazené místo polévky v horkých letních dnech.

Žádné komentáře:

Okomentovat