Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
4. července 2012
Celerovo houbová polévka
Povaříme houby - čerstvé, zavařené nebo sušené (ty nejprve 2 hodiny namočíme v mléce). Připravíme si jíšku (já dělám dietní - na sucho opražená mouka). Dále najemno nastrouháme celer, a když polévku zasmažujeme, přidáme nastrouhaný celer, který se současně s jíškou krátce povaří, a kostku zeleninového bujónu. Na másle nebo na oleji krátce zpěníme kari koření (1/2 až 1 kávová lžička). Do polévky je možné přidat trochu smetany s rozkvedlaným žloutkem. Dále již nevařit. Přidat zelenou petrželku nebo pažitku. Podává se s osmaženou houskou.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat