6. července 2012

Rybí polévka z filetů

100 g mražených rybích filetů, 250 g mražené nebo směs čerstvé zeleniny (mrkev, celer, brokolice, květák, hrášek, kukuřice), 11 vody, 80 g těstovin, lžíce kvalitního oleje, špetka muškátu, sůl, hrst zelených bylinek (pažitka, petržel, libeček)
Do vroucí vody vložíme nakrájenou zeleninu, nerozmraženou rybu - v celku, sůl,muškát. Asi po 10 minutách přidáme těstoviny a společně povaříme až jsou měkké. Do hotové polévky přidáme olej a nadrobno nasekané bylinky. Sváteční polévku připravíme, když místo těstovin zavaříme játrové knedlíčky. Jejich příprava: 100 g drůbežích jater, malá nadrobno nakrájená cibule, vejce, sůl, špetka bílého pepře, strouhanka dle požadované hustoty.Játra umeleme, přidáme ostatní suroviny,aby vzniklo hustší těsto, tvoříme kuličky a házíme do vroucí polévky, 10 minut povaříme.

Žádné komentáře:

Okomentovat