3. července 2012

Sváteční hříbková polévka

150 g čerstvých nebo odpovídající množství sušených hřibů (suchohřibů), kořenová zelenina, masox, světlá zásmažka z asi 50 g tuku, 80 g domácích nudlí
Dáme asi 2 I vody; pokud máme sušené hříbky, tak je dáme do studené, jsou-li čerstvé nebo z mrazáku, tak do vařící vody. Přidáme kořenovou zeleninu, cibuli, česnek a masox a vaříme cca 1 hodinu. Po uvaření vybereme cibuli, česnek a kořenovou zeleninu. Zeleninu posekáme a vrátíme do polévky. Potom vmícháme zásmažku a dobře provaříme. Nakonec nasypem do polévky nudle - musí být domácí - a uvaříme je doměkka. Pokud vydrží do druhého dne, nejlepšíje ohřívaná.

Žádné komentáře:

Okomentovat