3. července 2012

Mléčná králičí polévka

králičí hlava, vnitřnosti, žebra, 31 vody,1 I mléka, sůl, 3 kuličky pepře, 3 kuličky nového koření, 1 kg brambor, ocet, kousek másla, bobkový list
Králičí hlavu, vnitřnosti a žebra uvaříme asi ve 3 I vody, do které přidáme sůl, bobkový list, 3 kuličky pepře a 3 kuličky nového koření. Přibližně po hodině maso vyndáme a ve vývaru povaříme 1 kg na kostičky nakrájených brambor. Když jsou brambory měkké, dolijeme mlékem s 3 až 5 lžícemi mouky. Vývar s mlékem musí být v poměru 1:1. Dobře provaříme. Do hotové polévky vložíme pokrájené králičí maso, přidáme ocet (na litr asi 2 lžíce) a zjemníme máslem, mlsouni i šlehačkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat