3. července 2012

Loupežnická polévka

větší kuřecí droby nebo kuřecí krky a křídla, můžeme přidat 20 dkg hovězího žebírka, větší mrkev, petržel, 1/4 celeru, větší brambor, kedluben, cibule,1 až 2 stroužky česneku, pár růžiček květáku, hrst čerstvých nebo sušených hub, nové koření, celý pepř (asi 3 kuličky),vegeta, vejce, hrst polévkových nudlí
Do vroucí mírně osolené vody vložíme umyté kuřecí drůbky a hovězí maso, přidáme celý pepř, nové koření a vaříme doměkka. Maso vyndáme, přecedíme a přidáme veškerou nakrájenou zeleninu, čerstvé houby (sušené předem namočíme v mléce a opláchneme), nakrájený brambor, nakrájenou cibuli, přidáme lžičku vegety a vše vaříme doměkka. Mezitím si obereme a nakrájíme maso a slijeme nudle. Vše přidáme do uvařené polévky, dochutíme, necháme převřít a vlijeme rozšlehané vejce. Toto množství je asi na 3 až 4 litry polévky, podle toho, kolik je přísad.

Žádné komentáře:

Okomentovat