1. července 2012

Bíla kedlubnová polévka s máslovými noky

3 až 4 mladé kedlubny, menší cibule,5 dkg tuku typu másla, kávová lžička sladké papriky, 3/41 vody, kelímek smetany nebo bílého jogurtu, lžíce hladké mouky, sůl
Kedlubny nakrájíme na silnější nudličky (cca 3x1/2 cm). Na tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku s kávovou lžičkou sladké papriky, přidáme pokrájenou kedlubnu a necháme trochu podusit. Zalijeme vodou, osolíme a vaříme do změknutí kedlubny.Zahustíme smetanou nebo jogurtem s rozmíchanou polévkovou lžící hladké mouky. Podává se s máslovými noky,které zavařujeme zvlášť. Máslové noky: utřeme 4 dkg tuku typu másla s 1 celým vejcem a špetkou soli. Přidáme 3 lžíce polohrubé mouky, vypracujeme těstíčko, které necháme asi 10 minut odstát, pak kávovou lžičkou vykrajujeme nočky a zavaříme do vařící osolené vody.

Žádné komentáře:

Okomentovat