6. července 2012

Tofajda-polévka

3 dl vody (= 1 porce), mletý pepř, 2 polévkové lžíce jemně strouhané čerstvé zeleniny(dle chuti - mrkev, celer, petržel, zelí,aj.), půl malé cibule, česnek (vše strouhané na struhadle). V zimě může být zelenina mražená dle vlastního výběru.lžíce hrubě strouhaného sójového sýra Tofu, nešetřit čerstvými bylinkami (petržel,celer, kopr) a asi 5 polévkových lžic podmáslí
Do 3 dl vody přidáme přiměřeně dle chuti maggi (vegetu) a přivedeme do varu.Povaříme asi 30 sekund, vypneme plyn, přidáme zeleninu a tofu, necháme asi 3 minuty zatáhnout, nalijeme na talíř a přidáme podmáslí a zelené bylinky, mletý pepř, citron dle chuti. Můžete si pro mladé připravit i „Tofajdu junior". Zhotovíme si jíšku: 3 lžíce rostlinného oleje, 1 lžička hladké mouky a 1/2 lžičky hladké sójové mouky -10 minut povařit. Dále postupovat dle předešlého receptu, místo podmáslí podle vlastní chuti strávníka dát zakysanou smetanu, smetanový jogurt, citron -co kdo má rád.

Žádné komentáře:

Okomentovat