Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
4. července 2012
Polévka z brukve Gigant
Giganta nastrouháme na hrubém struhadle.Cibuli a česnek nakrájíme a dám na tuk (perla, rama) mírně zesklovatět, na to po chvilce dáme nastrouhanou brukev, mírně podusíme s přidáníme trochy červené papriky,potom zalejeme horkou vodou a dáme vařit.Přidáme na kostičky nakrájenou mrkev,trochu pórku a vrchovatou lžíci pohankové lámanky. (Nemusí být, pokud nechcete mít polévku hustou.) Osolíme, přidáme polévkové koření (masox, podravka) a nakonec ve dvou lžících smetany rozmícháme asi půl kávové lžičky hladké mouky a tím to zahustíme. Nakonec přidáme trochu majoránky, oregana, zelené petrželky a pažitku. Krátce ještě povaříme.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat