4. července 2012

Švestková polévka z Kysúc

3/41 vody, 15 až 20 kusů čerstvých švestek,1/4 I sladké smetany, sůl, celý pepř,2 až 3 polévkové lžíce hladké mouky, trochu másla, trochu cukru a podle uvážení cibulku, 10 středně velkých brambor, které vaříme zvlášť v jiném hrnci v celku, nekrájené a nesolené. Solíme až po uvaření
Do osolené vroucí vody dáme 2 až 3 kuličky pepře a vypeckované švestky a krátce povaříme. Zahustíme sladkou smetanou s rozkvedlanou hladkou moukou. Vaříme do zhoustnutí. Odstavíme z tepla a do uvařené hotové polévky dáme malý plátek másla a kávovou lžičku krystalového cukru. Podle chuti můžeme na másle zpěnit pokrájenou cibuli a též přidat. Podáváme s uvařenými bramborami.

Žádné komentáře:

Okomentovat