Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
30. června 2012
Syrovátková polévka
Dva litry mléka necháme zkysnout a uděláme tvaroh. To co z mléka zbude, tedy syrovátka, je základem následující polévky. Syrovátku nalijeme do hrnce, přidáme kmín, osladíme a přivedeme do varu. Z hladké mouky a studené vody uděláme záklechtku, kterou polévku zahustíme; je možno přidat sladkou smetanu a rozkvedlat,podle množství polévky přidat jedno nebo dvě vejce. Podáváme s bramborami uvařenými ve slupce, které si každý podle chuti do této polévky přidává.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat