Do osolené vody s kmínem dáme vařit oloupané a nakrájené brambory a nadrobno nasekanou cibuli. Po 15 minutách přidáme kousky hub /sušené předem chvíli povaříme v mléce a scedíme/. Když je vše měkké, vlijeme zakysanou smetanu, ve které jsme rozmíchali lžíci mouky. Necháme přejít varem, dochutíme octem nebo citrónovou šťávou a nasekaným koprem. Každou porci doplníme půlkou vařeného vejce.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
20. ledna 2017
Valentýnská pochoutka
1 litr vody, 4 větší brambory, 1 menší cibule, 1 kelímek zakysané smetany /200ml/, 1 lžíce hladké mouky, sůl, kmín, ocet nebo citrónová šťáva, 2 vejce, kopr /čerstvý nebo sterilizovaný/, 300 g čerstvých hub /nebo hrst sušených/.
Do osolené vody s kmínem dáme vařit oloupané a nakrájené brambory a nadrobno nasekanou cibuli. Po 15 minutách přidáme kousky hub /sušené předem chvíli povaříme v mléce a scedíme/. Když je vše měkké, vlijeme zakysanou smetanu, ve které jsme rozmíchali lžíci mouky. Necháme přejít varem, dochutíme octem nebo citrónovou šťávou a nasekaným koprem. Každou porci doplníme půlkou vařeného vejce.
Do osolené vody s kmínem dáme vařit oloupané a nakrájené brambory a nadrobno nasekanou cibuli. Po 15 minutách přidáme kousky hub /sušené předem chvíli povaříme v mléce a scedíme/. Když je vše měkké, vlijeme zakysanou smetanu, ve které jsme rozmíchali lžíci mouky. Necháme přejít varem, dochutíme octem nebo citrónovou šťávou a nasekaným koprem. Každou porci doplníme půlkou vařeného vejce.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat