21. ledna 2017

Citrónová polévka s krůtím masem

cibule, lžíce másla, 300 g krůtích řízků, 8 lžic předvařené rýže, 0,5 lžičky soli, 1/4 lžičky mletého bílého pepře, na špičku nože čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek, 3 vejce, šťáva z citronu, 12 lístků meduňky
Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Máslo rozpustíme ve velkém hrnci a nakrájenou cibuli na něm osmahneme do sklovita. Krůtí řízky omyjeme a nakrájíme na drobné nudličky. Maso dohněda opečeme s cibulí, zalijeme drůbežím bujónem a dáme vařit. Rýži nasypeme do polévky a necháme 5 minut pomalui vařit. Ochutíme solí, pepřem a muškátových oříškem. Vejce rozkvedláme s citrónovou šťávou. Polévku odstavíme a zamícháme do ní rozkvedlaná vejce. Meduňku omyjeme a osušíme. Polévku nalijeme na nahříté polévkové talíře a posypeme meduňkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat