V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme ji vodou a uvedeme za občasného míchání do varu. Pórek dobře omyjeme, nakrájíme na kolečka nebo na kostičky, přidáme do vařící se polévky, promícháme a vaříme. Ochutíme kostkou bujónu a muškátem, přisolíme a po sejmutí vmícháme rozkvedlané vejce. Pórkovou polévku můžeme podávat s osmaženou, na kostky nakrájenou houskou.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
21. ledna 2017
Pórková polévka s vejcem
3 pórky, 50 g máslo, 60 g hladká mouka, špetka muškátový květ, petrželka, vejce, sůl, kostka bujón, 1,5 litru voda
V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme ji vodou a uvedeme za občasného míchání do varu. Pórek dobře omyjeme, nakrájíme na kolečka nebo na kostičky, přidáme do vařící se polévky, promícháme a vaříme. Ochutíme kostkou bujónu a muškátem, přisolíme a po sejmutí vmícháme rozkvedlané vejce. Pórkovou polévku můžeme podávat s osmaženou, na kostky nakrájenou houskou.
V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme ji vodou a uvedeme za občasného míchání do varu. Pórek dobře omyjeme, nakrájíme na kolečka nebo na kostičky, přidáme do vařící se polévky, promícháme a vaříme. Ochutíme kostkou bujónu a muškátem, přisolíme a po sejmutí vmícháme rozkvedlané vejce. Pórkovou polévku můžeme podávat s osmaženou, na kostky nakrájenou houskou.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat