Dáme vařit vodu s libečkem. Mezitím osmažíme na tuku krupici a nasypeme ji do horké vody. Vaříme asi 10 minut. Nakonec přidáme rozšlehané vajíčko a nadrobno nakrájenou petrželku. Pro přípravu této polévky můžeme použít vývaru z vařené zeleniny, zvláště květáku, z masa, případně jen vodu a masox nebo slepičí bujon.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
21. ledna 2017
Jednoduchá krupicová polévka
3 lžíce krupice, 2 lžíce tuku, 1 l vody, libeček, vejce, petrželka
Dáme vařit vodu s libečkem. Mezitím osmažíme na tuku krupici a nasypeme ji do horké vody. Vaříme asi 10 minut. Nakonec přidáme rozšlehané vajíčko a nadrobno nakrájenou petrželku. Pro přípravu této polévky můžeme použít vývaru z vařené zeleniny, zvláště květáku, z masa, případně jen vodu a masox nebo slepičí bujon.
Dáme vařit vodu s libečkem. Mezitím osmažíme na tuku krupici a nasypeme ji do horké vody. Vaříme asi 10 minut. Nakonec přidáme rozšlehané vajíčko a nadrobno nakrájenou petrželku. Pro přípravu této polévky můžeme použít vývaru z vařené zeleniny, zvláště květáku, z masa, případně jen vodu a masox nebo slepičí bujon.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat