21. ledna 2017

Studená polévka z červené řepy s telecím masem a vejci

200 g červené řepy, 200 ml láku z okurek, 800 ml zakys. smetany,  steril. okurka, salátová okurka menší, svazek ředkviček, 100 g pečeného telecího masa, sůl, pepř, pažitka, jarní cibulka,  2 vejce, kopr 
Červenou řepu omyjeme a i se slupkou uvaříme. Zchladlou oloupeme a nakrájíme či nastrouháme. Do smetany zašleháme lák z okurek a řepu. Přidáme nakrájené okurky a ředkvičky a pokrájené telecí maso. Osolíme, opepříme, přidáme pažitku, kopr a nať cibulky. Přikryjeme a dobře vychladíme. Na každý talíř dáme čtvrtku vejce natvrdo a přelijeme polévkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat