Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme postupně trochou mléka, osolíme a okořeníme a dobře povaříme na hustou omáčku. Potom rozředíme vývarem, přidáme na kolečka nakrájenou klobásu, povaříme a nakonec zavaříme celé vejce jedno po druhém opatrně tak, aby zustala vcelku. Vajíčka vaříme v polévce jen 3 minúty. Přidáme jemně usekanou zelenou pažítku a podávame.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
20. ledna 2017
Námořnická polévka
4 dkg másla, 4 dkg mouky, mléko na rozředení, hovězí vývar, 10 dkg klobásy, sul, pepř, 3 vejce
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme postupně trochou mléka, osolíme a okořeníme a dobře povaříme na hustou omáčku. Potom rozředíme vývarem, přidáme na kolečka nakrájenou klobásu, povaříme a nakonec zavaříme celé vejce jedno po druhém opatrně tak, aby zustala vcelku. Vajíčka vaříme v polévce jen 3 minúty. Přidáme jemně usekanou zelenou pažítku a podávame.
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme postupně trochou mléka, osolíme a okořeníme a dobře povaříme na hustou omáčku. Potom rozředíme vývarem, přidáme na kolečka nakrájenou klobásu, povaříme a nakonec zavaříme celé vejce jedno po druhém opatrně tak, aby zustala vcelku. Vajíčka vaříme v polévce jen 3 minúty. Přidáme jemně usekanou zelenou pažítku a podávame.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat