V hrnci rozehřejeme máslo a k němu přidáme na jemno nakrájenou cibulku. Když zesklovatí, přidáme rajčatový protlak, sůl, zamícháme a rozředíme asi 1 litrem vody. Zvýšíme teplotu a vaříme cca 10 minut. Na závěr zavaříme polévku strouháním nebo máslovou jíškou a přikryté poklicí na mírné teplotě povaříme. Dochutíme cukrem a citrónovou šťávou.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
20. ledna 2017
Rajská polévka základní
10 dkg rajčatový protlak, lžíce máslo, menší cibule, 3 vrchovaté lžíce strouhání nebo 2 lžíce máslové jíšky, cukr, sůl, citronová šťáva
V hrnci rozehřejeme máslo a k němu přidáme na jemno nakrájenou cibulku. Když zesklovatí, přidáme rajčatový protlak, sůl, zamícháme a rozředíme asi 1 litrem vody. Zvýšíme teplotu a vaříme cca 10 minut. Na závěr zavaříme polévku strouháním nebo máslovou jíškou a přikryté poklicí na mírné teplotě povaříme. Dochutíme cukrem a citrónovou šťávou.
V hrnci rozehřejeme máslo a k němu přidáme na jemno nakrájenou cibulku. Když zesklovatí, přidáme rajčatový protlak, sůl, zamícháme a rozředíme asi 1 litrem vody. Zvýšíme teplotu a vaříme cca 10 minut. Na závěr zavaříme polévku strouháním nebo máslovou jíškou a přikryté poklicí na mírné teplotě povaříme. Dochutíme cukrem a citrónovou šťávou.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat