Květák očistíme a uvaříme v osolené vodě. Zbytek této vody přilijeme k vývaru a do připravené tekutinu propasírujeme měkký květák. Povaříme asi 8 minut a přilijeme 2/3 dávky mléka. Znovu krátce povaříme, odstavíme, vložíme máslo a vmícháme žloutky rozšlehané ve zbytku mléka. Normandský květákový krém podle chuti dopepříme a dosolíme.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
21. ledna 2017
Normandský květákový krém
květák, 8 dcl vývar z hovězího masa, šálek mléko, 2 žloutek, 35 g máslo, pepř, sůl
Květák očistíme a uvaříme v osolené vodě. Zbytek této vody přilijeme k vývaru a do připravené tekutinu propasírujeme měkký květák. Povaříme asi 8 minut a přilijeme 2/3 dávky mléka. Znovu krátce povaříme, odstavíme, vložíme máslo a vmícháme žloutky rozšlehané ve zbytku mléka. Normandský květákový krém podle chuti dopepříme a dosolíme.
Květák očistíme a uvaříme v osolené vodě. Zbytek této vody přilijeme k vývaru a do připravené tekutinu propasírujeme měkký květák. Povaříme asi 8 minut a přilijeme 2/3 dávky mléka. Znovu krátce povaříme, odstavíme, vložíme máslo a vmícháme žloutky rozšlehané ve zbytku mléka. Normandský květákový krém podle chuti dopepříme a dosolíme.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat