Omytý chřest nakrájíme na kolečka a vložíme do osolené vody. Přidáme očištěný na kolečka nakrájený pórek, zelenou petrželovou a celerovou naď a vaříme na mírním ohni cca 40 minut. Obě natě vyndáme. Zjemníme smetanou, v níž jsme rozmíchali žloutek, okořeníme nastrouhaným muškátovým oříškem, přimícháme rýži a odstavíme.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
20. ledna 2017
Chřestová polévka
300 g chřest, 1,25 litrů voda, 2 mladý pórek, sůl, zelená petrželová a celerová nať, 1 dcl smetana, žloutek muškátový oříšek, 60 g uvařená nebo udušená rýže
Omytý chřest nakrájíme na kolečka a vložíme do osolené vody. Přidáme očištěný na kolečka nakrájený pórek, zelenou petrželovou a celerovou naď a vaříme na mírním ohni cca 40 minut. Obě natě vyndáme. Zjemníme smetanou, v níž jsme rozmíchali žloutek, okořeníme nastrouhaným muškátovým oříškem, přimícháme rýži a odstavíme.
Omytý chřest nakrájíme na kolečka a vložíme do osolené vody. Přidáme očištěný na kolečka nakrájený pórek, zelenou petrželovou a celerovou naď a vaříme na mírním ohni cca 40 minut. Obě natě vyndáme. Zjemníme smetanou, v níž jsme rozmíchali žloutek, okořeníme nastrouhaným muškátovým oříškem, přimícháme rýži a odstavíme.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat