Rajská jablíčka opláchneme a nakrájíme na kousky. Očistíme a omyjeme mrkev a nahrubo ji nastrouháme. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme máslo a připravenou zeleninu na něm asi 10 minut dusíme. Vmícháme rajčatový protlak, necháme krátce zasmahnout a zalijeme zeleninovým vývarem, který jsme si mezitím připravili. Polévku vaříme asi 30 minut při střední teplotě a potom ji propasírujeme jemným sítem. Opereme a osušíme bazalku, pár lístků odložíme stranou na ozdobení a zbytek najemno nasekáme. Šlehačku ušleháme jen do polotuha a vmícháme do ní bazalku. Polévku dochutíme pepřem. Malá rajčata nasekáme na plátky a prohřejeme v polévce. Tu podáváme v miskách, ozdobenou bazalkou a šlehačkou.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
21. ledna 2017
Rajská polévka s bazalkou
500 g rajčat, 2 středně velké mrkve, 2 malé cibule, lžička rajského protlaku, 3/4 l zeleninového vývaru, 2 svazky bazalky, pepř, 4 velmi malá rajčata, 3 lžíce másla
Rajská jablíčka opláchneme a nakrájíme na kousky. Očistíme a omyjeme mrkev a nahrubo ji nastrouháme. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme máslo a připravenou zeleninu na něm asi 10 minut dusíme. Vmícháme rajčatový protlak, necháme krátce zasmahnout a zalijeme zeleninovým vývarem, který jsme si mezitím připravili. Polévku vaříme asi 30 minut při střední teplotě a potom ji propasírujeme jemným sítem. Opereme a osušíme bazalku, pár lístků odložíme stranou na ozdobení a zbytek najemno nasekáme. Šlehačku ušleháme jen do polotuha a vmícháme do ní bazalku. Polévku dochutíme pepřem. Malá rajčata nasekáme na plátky a prohřejeme v polévce. Tu podáváme v miskách, ozdobenou bazalkou a šlehačkou.
Rajská jablíčka opláchneme a nakrájíme na kousky. Očistíme a omyjeme mrkev a nahrubo ji nastrouháme. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme máslo a připravenou zeleninu na něm asi 10 minut dusíme. Vmícháme rajčatový protlak, necháme krátce zasmahnout a zalijeme zeleninovým vývarem, který jsme si mezitím připravili. Polévku vaříme asi 30 minut při střední teplotě a potom ji propasírujeme jemným sítem. Opereme a osušíme bazalku, pár lístků odložíme stranou na ozdobení a zbytek najemno nasekáme. Šlehačku ušleháme jen do polotuha a vmícháme do ní bazalku. Polévku dochutíme pepřem. Malá rajčata nasekáme na plátky a prohřejeme v polévce. Tu podáváme v miskách, ozdobenou bazalkou a šlehačkou.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat