21. ledna 2017

Sametová polévka

Příprava pro 4 osoby: 20 dkg filé z kuřecích prsíček; 1 litr masového vývaru; 2 karotky; 1 kořen petržele; 1 hlízy celeru; kousek celého zázvoru; sůl; pepř; 1 - 2 stroužky česneku; na špičku nože pálivé mleté papriky; 2 - 3 polévkové lžíce estragonového octa; 1 - 2 polévkové lžíce medu; 2 polévkové lžíce sójové omáčky; 1 kalifornské papriky; 1 cuketa; 1 celého pórku; 1 polévková lžíce škrobu; 2 vajíčka; 1 hrsti sójových klíčků; koriandr; petrželová nať
Filé z kuřecích prsíček nakrájíme na tenké nudličky a dáme je vařit do masového vývaru. Karotku, petrželový kořen a celer rovněž nakrájíme na tenké nudličky a přisypeme je do polévky. Osolíme, opepříme, dále do polévky nastrouháme půlku zázvoru, přidáme trošku utřeného česneku a ochutíme špetkou pálivé mleté papriky, jen co se na špičku nože vejde. Do polévky přidáme i estragonový ocet, med a sójovou omáčku, načež ji dále vaříme. Kalifornskou papriku, jednu menší cuketu a pórek také nakrájíme na tenké nudličky a také je přisypeme do polévky. Polévkovou lžíci škrobu rozmícháme v jednom decilitru studené vody a přilijeme do bublající polévky. Rozšleháme dvě vajíčka a opatrně je necháme stéct do polévky, potom k polévce přidáme i sójové klíčky. Před podáváním polévku ozdobíme koriandrem a zelenou petrželkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat