Drůbeží kostry a drůbky dáme vařit do osolené vody, aby se vyvařil silný vývar. Po uvaření vývar scedíme. Než se maso uvaří, připravíme si zavářku. Na pánvi rozpustíme máslo, vsypeme hladkou mouku tak, aby se máslo vsáklo a mouka vypadala suchá. Mouku osmahneme dorůžova. Potom do ní vyklepneme vejce a mícháme, dokud se vejce nesrazí a vzniknou menší hrudky. Do vařícího vývaru vsypeme zavářku a důkladně provaříme. Nakonec vsypeme jemně nastrouhanou zeleninu, petrželku a pažitku. Krátce ještě povaříme a babiččinu drůbeží polévku můžeme podávat.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
21. ledna 2017
Babiččina drůbeží polévka
3 ks drůbeží kostry, 250 g drůbeží droby, 2 lžíce máslo, 6 lžíc mouka hladká, 2 vejce, mrkev , petržel, 1/4 ks celer, sůl, petrželka, pažitka
Drůbeží kostry a drůbky dáme vařit do osolené vody, aby se vyvařil silný vývar. Po uvaření vývar scedíme. Než se maso uvaří, připravíme si zavářku. Na pánvi rozpustíme máslo, vsypeme hladkou mouku tak, aby se máslo vsáklo a mouka vypadala suchá. Mouku osmahneme dorůžova. Potom do ní vyklepneme vejce a mícháme, dokud se vejce nesrazí a vzniknou menší hrudky. Do vařícího vývaru vsypeme zavářku a důkladně provaříme. Nakonec vsypeme jemně nastrouhanou zeleninu, petrželku a pažitku. Krátce ještě povaříme a babiččinu drůbeží polévku můžeme podávat.
Drůbeží kostry a drůbky dáme vařit do osolené vody, aby se vyvařil silný vývar. Po uvaření vývar scedíme. Než se maso uvaří, připravíme si zavářku. Na pánvi rozpustíme máslo, vsypeme hladkou mouku tak, aby se máslo vsáklo a mouka vypadala suchá. Mouku osmahneme dorůžova. Potom do ní vyklepneme vejce a mícháme, dokud se vejce nesrazí a vzniknou menší hrudky. Do vařícího vývaru vsypeme zavářku a důkladně provaříme. Nakonec vsypeme jemně nastrouhanou zeleninu, petrželku a pažitku. Krátce ještě povaříme a babiččinu drůbeží polévku můžeme podávat.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat