21. ledna 2017

Babiččina drůbeží polévka

3 ks drůbeží kostry, 250 g drůbeží droby, 2 lžíce máslo, 6 lžíc mouka hladká, 2 vejce, mrkev  , petržel, 1/4 ks celer, sůl, petrželka, pažitka
Drůbeží kostry a drůbky dáme vařit do osolené vody, aby se vyvařil silný vývar. Po uvaření vývar scedíme. Než se maso uvaří, připravíme si zavářku. Na pánvi rozpustíme máslo, vsypeme hladkou mouku tak, aby se máslo vsáklo a mouka vypadala suchá. Mouku osmahneme dorůžova. Potom do ní vyklepneme vejce a mícháme, dokud se vejce nesrazí a vzniknou menší hrudky. Do vařícího vývaru vsypeme zavářku a důkladně provaříme. Nakonec vsypeme jemně nastrouhanou zeleninu, petrželku a pažitku. Krátce ještě povaříme a babiččinu drůbeží polévku můžeme podávat.

Žádné komentáře:

Okomentovat