21. ledna 2017

Bramboračka s vaječnými noky

1,5 l vody, 200 g pokrájené kořenové zeleniny, 400 g brambor, sušené houby předem namočené, sůl, pepř, 50 g másla, 2 lžíce polohrubé mouky, stroužek česneku, majoránka
Noky:  vejce, lžíce másla, sůl, 100 g hrubé mouky
Brambory nakrájíme na nudličky a se zeleninou, solí, pepřem a namočenými pokrájenými houbami dáme vařit. Pak rozpustíme na pánvi máslo a s moukou osmažíme světlou jíšku, kterou zalijeme studenou vodou. Potom ji zavaříme do polévky. Přidáme rozetřený česnek. Naposledy zavaříme noky a přidáme majoránku. Z přísad na noky utvoříme tužší těsto. Lžičkou vykrajujeme noky a zavaříme je rovnou do bramboračky.

Žádné komentáře:

Okomentovat