20. ledna 2017

Ukrajinský boršč

300 g libového vepřového masa, 200 g červené řepy, 200 g polévkové zeleniny, lžíce sterilovaného hrášku, 40 g oleje, 60 g cibule, 50 g bílého zelí, 200 g brambor, 10 g cukru, 2 stroužky česneku, 2 dl kysané smetany, rajčatový protlak, ocet, sůl, kmín, pepř, bobkový list, hřebíček
Nasekanou cibuli zpěníme na oleji, vložíme maso nakrájené na kostky, krátce osmahneme, zalijeme vodou; přidáme: nakrájenou zeleninu, zelí nakrájené na nudličky, 1 bobkový list, 1 hřebíček, pepř a sůl a vaříme. Když je maso poloměkké přidáme kostičky brambor, prolisovaný česnek, rajčatový protlak a vaříme dokud není maso měkké. Do hotové polévky vložíme oloupanou (dříve zvlášť uvařenou) na proužky nakrájenou červenou řepu (můžeme použít též sterilovanou) a okapaný sterilovaný hrášek. Nakonec dle chuti přikyselíme, přisolíme, přisladíme. Smetanu přidáme do polévky až na talířích.

Žádné komentáře:

Okomentovat