Houby rozkrájené na kostičky, barmbory na kostičky vaříme ve slané vodě spolu s kmínem a nakrájenou cibulí do měkka. Zahustíme smetanou se zakvedlanou moukou a krátce povaříme. Nakonec přidáme rozkvedlaná vejce, ocet, povaříme. Jednotlivé porce pravé jihočeské kulajdy posypeme koprem.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
21. ledna 2017
Pravá jihočeská kulajda
25 dkg hřibů, 50 dkg brambor, sůl, kmín, cibule, 1/4 l kysané smetany, lžíce hladké mouky , vejce, lžíce octa, lžíce rozsekaného kopru-i více
Houby rozkrájené na kostičky, barmbory na kostičky vaříme ve slané vodě spolu s kmínem a nakrájenou cibulí do měkka. Zahustíme smetanou se zakvedlanou moukou a krátce povaříme. Nakonec přidáme rozkvedlaná vejce, ocet, povaříme. Jednotlivé porce pravé jihočeské kulajdy posypeme koprem.
Houby rozkrájené na kostičky, barmbory na kostičky vaříme ve slané vodě spolu s kmínem a nakrájenou cibulí do měkka. Zahustíme smetanou se zakvedlanou moukou a krátce povaříme. Nakonec přidáme rozkvedlaná vejce, ocet, povaříme. Jednotlivé porce pravé jihočeské kulajdy posypeme koprem.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat