21. ledna 2017

Vločková polévka s droždím

1,5 litru voda, 100 g ovesné vločky, cibule, kostka droždí , 2 dcl mléko, masox, 2 stroužky česnek, majoránka sůl, tuk
Do hrnce dáme vařit asi 1,5 litru vody, do ní vložíme kostku masoxu. Na teflonové pánvi zatím nasucho opečeme vločky a opražené je přidáme do vody. Na pánvi rozpustíme trochu tuku a osmahneme na něm nadrobno pokrájenou cibuli. Když je cibule sklovitá, rozdrobíme k ní droždí a necháme ho rozpustit. Ve chvíli, kdy droždí začne vonět, přilijeme trochu mléka promícháme a vše vlijeme do polévky. Přidáme zbylé mléko, majoránku a prolisovaný česnek. Dochutíme solí a vločkovou polévku s droždím podáváme. Tato vločková polévka je nejen velmi chutná, ale i vydatným zdrojem vitamínu B.

Žádné komentáře:

Okomentovat