21. ledna 2017

Kuřecí polévka s domácí strouhánkou

kuřecí skelet se zbytky masa, mrkev, petržel, sůl, vajíčko, 100 g polohrubé mouky, lžička Vegety, kousek celeru, kousek květáku, 3 zrnka černého pepře, zelená petrželka
Do osolené studené vody se čtyřmi zrnky pepře vložíme opláchnutý kuřecí skelet (můžeme použít zbylé, méně kvalitní části kuřete) a vaříme. Z jednoho vajíčka, mouky a špetky soli rukama uhněteme stejnorodou hroudu – měla by být dostatečně pevná – a nastrouháme ji na okurkovém struhadle. Vzniklou strouhanku rozprostřeme po čisté utěrce a necháme chvíli zaschnout. Zatím si očistíme a nakrájíme zeleninu do polévky. Můžeme ji vložit buď přímo do vařící vody nebo ji můžeme předtím osmahnout na pánvi na kousku másla. Uvařené kuřecí maso a kosti z polévky vyjmeme, necháme trochu zchladnout. Maso obereme, nakrájíme na kousky a vrátíme do polévky. Jakmile se polévka začne znovu vařit, přidáme asi polovinu strouhanky a necháme ji povařit zhruba 5 minut. Do hotové kuřecí polévky s domácí strouhankou přidáme lžičku Vegety a nasekanou zelenou nať.

Žádné komentáře:

Okomentovat