Cibuli drobně nakrájenou zpěníme na tuku, přidáme očištěnou mrkev a kedlubny nastrouhané na hrubém struhadle. Vše osmahneme, zaprášíme moukou, znovu osmahneme, zalijeme masovým vývarem, osolíme, přidáme krupky a uvaříme vše do měkka. Nakonec zjemníme smetanou, v níž jsme rozmíchali žloutek. Podáváme s nakrájeným koprem nebo zelenou petrželovou natí.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
20. ledna 2017
Mrkvová polévka s kedlubnami
cibule, 30 g tuk (sádlo), 150 g mrkev, 100 g kedlubna, 20 g hladká mouka, 1,25 litru masový vývar nebo voda a masox, 20 g krupky nebo rýže, 1 dcl smetana, žloutek , sůl
Cibuli drobně nakrájenou zpěníme na tuku, přidáme očištěnou mrkev a kedlubny nastrouhané na hrubém struhadle. Vše osmahneme, zaprášíme moukou, znovu osmahneme, zalijeme masovým vývarem, osolíme, přidáme krupky a uvaříme vše do měkka. Nakonec zjemníme smetanou, v níž jsme rozmíchali žloutek. Podáváme s nakrájeným koprem nebo zelenou petrželovou natí.
Cibuli drobně nakrájenou zpěníme na tuku, přidáme očištěnou mrkev a kedlubny nastrouhané na hrubém struhadle. Vše osmahneme, zaprášíme moukou, znovu osmahneme, zalijeme masovým vývarem, osolíme, přidáme krupky a uvaříme vše do měkka. Nakonec zjemníme smetanou, v níž jsme rozmíchali žloutek. Podáváme s nakrájeným koprem nebo zelenou petrželovou natí.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat