V pánvi si rozpálíme olivový olej a předpečeme si na něm 10 dkg krabího masa. Přidáme pórek nakrájený na nudličky a mladou cibulku nakrájenou na kolečka. Vše dohromady trochu orestujeme, osolíme a opepříme, zaprášíme mletou paprikou a zalijeme 2 dl suchého bílého vína. Několik minut povaříme, načež přilijeme 1 litr slepičího vývaru. Z 10 dkg candátího filé stáhneme kůži, maso nakrájíme na proužky a přihodíme do polévky. Necháme přejít varem a několik minut povaříme. 10 dkg krevet přidáme vařit do polévky, až bude už téměř hotová. Před podáváním posypeme polévku kousky citronu.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
21. ledna 2017
Prostá krabí polévka s cibulí
Příprava pro 4 osoby: 10 dkg krevet; 30 dkg pórku; 2 svazečky mladé cibulky; 2 dkg mleté papriky; 2 dl suchého bílého vína; 10 dkg filé z candáta; 2 citrony; 0,2 dl olivového oleje; 2 ks slepičí polévky v kostce; 10 dkg krabů
V pánvi si rozpálíme olivový olej a předpečeme si na něm 10 dkg krabího masa. Přidáme pórek nakrájený na nudličky a mladou cibulku nakrájenou na kolečka. Vše dohromady trochu orestujeme, osolíme a opepříme, zaprášíme mletou paprikou a zalijeme 2 dl suchého bílého vína. Několik minut povaříme, načež přilijeme 1 litr slepičího vývaru. Z 10 dkg candátího filé stáhneme kůži, maso nakrájíme na proužky a přihodíme do polévky. Necháme přejít varem a několik minut povaříme. 10 dkg krevet přidáme vařit do polévky, až bude už téměř hotová. Před podáváním posypeme polévku kousky citronu.
V pánvi si rozpálíme olivový olej a předpečeme si na něm 10 dkg krabího masa. Přidáme pórek nakrájený na nudličky a mladou cibulku nakrájenou na kolečka. Vše dohromady trochu orestujeme, osolíme a opepříme, zaprášíme mletou paprikou a zalijeme 2 dl suchého bílého vína. Několik minut povaříme, načež přilijeme 1 litr slepičího vývaru. Z 10 dkg candátího filé stáhneme kůži, maso nakrájíme na proužky a přihodíme do polévky. Necháme přejít varem a několik minut povaříme. 10 dkg krevet přidáme vařit do polévky, až bude už téměř hotová. Před podáváním posypeme polévku kousky citronu.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat