21. ledna 2017

Babiččina kulajda

300 g hub, 3 lžíce rostlinného oleje, celý kmín, několik zrnek nového koření, 2 bobkové listy, 3 lžíce hladké mouky, 1 l vody, 2 větší oloupané brambory, 200 ml sladké smetany, kopr, 3 vejc, ocet, sůl
Na oleji podusíme nakrájené houby společně s kořením. Zaprášíme moukou, krátce osmahneme a zalejeme vodou. Prošleháme metlou a za občasného promíchání vaříme na mírném plameni 30 minut. Do polévky přidáme brambory nakrájené na kostičky a vaříme dokud nezměknou. Nakonec přilejeme smetanu, přidáme jemně nakrájený kopr a přivedeme k varu. Pak vlejeme rozšlehané vejce a ještě krátce povaříme. Podle potřeby kulajdu ochutíme octem a solí.

Žádné komentáře:

Okomentovat