21. ledna 2017

Čínská polévka s černými houbami

1/4 ks kuřete (nebo 1 kuřecí směs na polévku), kostka slepičí bujón, mrkev, pórek (světlá část) , 4 černé čínské houby (předem namočené), lžíce ocet, 3 lžíce bílé víno, glutasol 
Omyté kuřecí maso vložíme do hrnce, přidáme slepičí bujón, zalijeme 1 litrem vody, přiklopíme poklicí a přivedeme do varu. Vaříme zhruba 30-40 minut tak, aby maso bylo měkké ale nerozpadalo se.Uvařené maso vyjmeme, vývar přecedíme a opět dáme vařit. Když se začne vařit, přidáme zeleninu a houby nakrájené na tenké dlouhé nudličky a bez poklice vaříme 5 minut. Na závěr dochutíme octem, vínem, případně glutasolem. Podáváme v miskách menší porce, polévka je po černých houbách výrazně silné chuti.

Žádné komentáře:

Okomentovat