21. ledna 2017

Květáková polévka zasmažená

květák menší, 4 lžíce máslo, 4 lžíce mouka hladká, 3 vejce, sůl, vegeta podle chuti
Květák rozebereme na růžičky, důkladně omyjeme a vaříme doměkka v osolené vodě. Než se květák uvaří, připravíme si na pánvi světlou jíšku - rozehřejeme máslo, přisypeme hladkou mouku a smažíme do růžova. Když je květák uvařený, tak ho v hrnci rozmačkáme na malé kousíčky /mačkadlem na bramborovou kaši/, vývar dolijeme tak, abychom měli asi 2 litry polévky a přivedeme k varu. Přisypeme jíšku, dochutíme solí nebo vegetou a povaříme asi 10 minut. Nakonec promícháme rozkvedlaná vejce a ještě krátce povaříme. Květáková polévka zasmažená je hustá a vydatná.

Žádné komentáře:

Okomentovat