Květák rozebereme na růžičky, důkladně omyjeme a vaříme doměkka v osolené vodě. Než se květák uvaří, připravíme si na pánvi světlou jíšku - rozehřejeme máslo, přisypeme hladkou mouku a smažíme do růžova. Když je květák uvařený, tak ho v hrnci rozmačkáme na malé kousíčky /mačkadlem na bramborovou kaši/, vývar dolijeme tak, abychom měli asi 2 litry polévky a přivedeme k varu. Přisypeme jíšku, dochutíme solí nebo vegetou a povaříme asi 10 minut. Nakonec promícháme rozkvedlaná vejce a ještě krátce povaříme. Květáková polévka zasmažená je hustá a vydatná.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
21. ledna 2017
Květáková polévka zasmažená
květák menší, 4 lžíce máslo, 4 lžíce mouka hladká, 3 vejce, sůl, vegeta podle chuti
Květák rozebereme na růžičky, důkladně omyjeme a vaříme doměkka v osolené vodě. Než se květák uvaří, připravíme si na pánvi světlou jíšku - rozehřejeme máslo, přisypeme hladkou mouku a smažíme do růžova. Když je květák uvařený, tak ho v hrnci rozmačkáme na malé kousíčky /mačkadlem na bramborovou kaši/, vývar dolijeme tak, abychom měli asi 2 litry polévky a přivedeme k varu. Přisypeme jíšku, dochutíme solí nebo vegetou a povaříme asi 10 minut. Nakonec promícháme rozkvedlaná vejce a ještě krátce povaříme. Květáková polévka zasmažená je hustá a vydatná.
Květák rozebereme na růžičky, důkladně omyjeme a vaříme doměkka v osolené vodě. Než se květák uvaří, připravíme si na pánvi světlou jíšku - rozehřejeme máslo, přisypeme hladkou mouku a smažíme do růžova. Když je květák uvařený, tak ho v hrnci rozmačkáme na malé kousíčky /mačkadlem na bramborovou kaši/, vývar dolijeme tak, abychom měli asi 2 litry polévky a přivedeme k varu. Přisypeme jíšku, dochutíme solí nebo vegetou a povaříme asi 10 minut. Nakonec promícháme rozkvedlaná vejce a ještě krátce povaříme. Květáková polévka zasmažená je hustá a vydatná.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat