Rozpustíme máslo, přidáme máslo a za stálého míchání připravíme jíšku. Pomalu k ní přiléváme prochladlý vývar. Stále dobře mícháme, aby nevznikly hrudky. Když krém začne vařit, přilijeme mléko a pomalým varem povaříme pod pokličkou 5 minut. Na závěr přidáme smetanu, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Zahřejeme, ale už nevaříme. Podáváme s osmaženými houskovými kostičkami a jemně nakrájenou petrželovou natí.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
20. ledna 2017
Smetanový česnekový krém
0,5 litru hovězí vývar (může být z masoxu), 0,25 litru mléko, 0,25 litru sladká smetana (nebo šlehačka), 5 dkg máslo, 3 dkg hladká mouka, 5 stroužků česnek, sůl, pepř, petrželová nať, osmažené houskové kostičky
Rozpustíme máslo, přidáme máslo a za stálého míchání připravíme jíšku. Pomalu k ní přiléváme prochladlý vývar. Stále dobře mícháme, aby nevznikly hrudky. Když krém začne vařit, přilijeme mléko a pomalým varem povaříme pod pokličkou 5 minut. Na závěr přidáme smetanu, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Zahřejeme, ale už nevaříme. Podáváme s osmaženými houskovými kostičkami a jemně nakrájenou petrželovou natí.
Rozpustíme máslo, přidáme máslo a za stálého míchání připravíme jíšku. Pomalu k ní přiléváme prochladlý vývar. Stále dobře mícháme, aby nevznikly hrudky. Když krém začne vařit, přilijeme mléko a pomalým varem povaříme pod pokličkou 5 minut. Na závěr přidáme smetanu, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Zahřejeme, ale už nevaříme. Podáváme s osmaženými houskovými kostičkami a jemně nakrájenou petrželovou natí.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat