20. ledna 2017

Smetanový česnekový krém

0,5 litru hovězí vývar (může být z masoxu), 0,25 litru mléko, 0,25 litru sladká smetana (nebo šlehačka), 5 dkg máslo, 3 dkg hladká mouka, 5 stroužků česnek,  sůl, pepř, petrželová nať, osmažené houskové kostičky 
Rozpustíme máslo, přidáme máslo a za stálého míchání připravíme jíšku. Pomalu k ní přiléváme prochladlý vývar. Stále dobře mícháme, aby nevznikly hrudky. Když krém začne vařit, přilijeme mléko a pomalým varem povaříme pod pokličkou 5 minut. Na závěr přidáme smetanu, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Zahřejeme, ale už nevaříme. Podáváme s osmaženými houskovými kostičkami a jemně nakrájenou petrželovou natí.

Žádné komentáře:

Okomentovat