Suchý chléb nakrájíme na kousky. V kastrole rozehřejeme sádlo, přidáme drobně nakrájenou cibuli, nakrájený chléb a vše osmahneme. Potom přilijeme vývar (stačí z bujonové kostky či bylinkové kostky nebo i voda), přidáme papriku, sůl a necháme asi 20 minut vařit. Potom rozmixujeme. Vajíčka si rozkvedláme v hrnečku a za stálého míchání je vlijeme do vařící polévky. Přidáme na kolečka nakrájený (případně předem opečený) párek, prohřejeme a podáváme. Na talíři sypeme chlebovou polévku zelenou petrželkou nebo nasekanou natí z mladé cibule.
Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
21. ledna 2017
Chlebová polévka s párkem
200 g tvrdého chleba, 1,5 l vývaru, cibule, vejce, sůl, mletá sladká paprika, 60 g sádla, 100 g párku, zelená petrželka
Suchý chléb nakrájíme na kousky. V kastrole rozehřejeme sádlo, přidáme drobně nakrájenou cibuli, nakrájený chléb a vše osmahneme. Potom přilijeme vývar (stačí z bujonové kostky či bylinkové kostky nebo i voda), přidáme papriku, sůl a necháme asi 20 minut vařit. Potom rozmixujeme. Vajíčka si rozkvedláme v hrnečku a za stálého míchání je vlijeme do vařící polévky. Přidáme na kolečka nakrájený (případně předem opečený) párek, prohřejeme a podáváme. Na talíři sypeme chlebovou polévku zelenou petrželkou nebo nasekanou natí z mladé cibule.
Suchý chléb nakrájíme na kousky. V kastrole rozehřejeme sádlo, přidáme drobně nakrájenou cibuli, nakrájený chléb a vše osmahneme. Potom přilijeme vývar (stačí z bujonové kostky či bylinkové kostky nebo i voda), přidáme papriku, sůl a necháme asi 20 minut vařit. Potom rozmixujeme. Vajíčka si rozkvedláme v hrnečku a za stálého míchání je vlijeme do vařící polévky. Přidáme na kolečka nakrájený (případně předem opečený) párek, prohřejeme a podáváme. Na talíři sypeme chlebovou polévku zelenou petrželkou nebo nasekanou natí z mladé cibule.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat