20. ledna 2017

Krémová zeleninová polévka

2 lžíce olej, list kapusty, malá cibule, bílá část pórku, menší mrkev, 30 dkg syrové brambory, plátek celer, kořen petržel, masox, sůl, 0,5 litru horké mléko 
Olej rozpálíme, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a necháme ji zesklovatět. Na tento základ přidáme očištěnou, omytou a na drobné kousky nakrájenou zeleninu a kostičky syrových brambor, 1 kostku masoxu a tolik vody, aby zelenina i brambory byly lehce potopené. Vše vaříme do změknutí cca 15 minut. Měkkou zeleninu a brambory prolisujeme nebo ponorným mixerem rozmixujeme. Vzniklou kaši rozředíme vařícím mlékem, dále již nevaříme. Je-li potřeba, dochutíme solí. Sypeme zelenou petrželkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat